Het sociaal-economisch overleg

Voeding

Voeding

Het concurrentievermogen van de voedingssector – juni 2021

Extern verslag - 03/09/2021

De prestaties van de Belgische economie  kunnen sterk van sector tot sector verschillen. Daarom besteedt de FOD Economie, als aanvulling op de jaarlijks gepubliceerde ‘Boordtabel van het...

Lees verder

De economische conjunctuur in de voedingssector - april 2021

verslag - 30/08/2021

De voedings- en drankensector (C10-C11) noteert in 2020 een lichte daling van zijn omzet ten opzichte van 2019 (-1,7%). De omzet daalt tot 54,4 miljard euro; de drankensector voelt de grootste...

Lees verder

Aandacht voor de impact van de hoge indirecte belastingen op grensaankopen

nieuws - 27/05/2021

Naar aanleiding van het verslag van het secretariaat van de CRB: “Vergelijking heffingen en grensaankopen voor enkele drankartikelen” waarschuwen de sociale partners van de...

Lees verder

Grote verschillen in indirecte taksen op dranken tussen België en de buurlanden

verslag - 06/05/2021

De grensaankopen voor drankartikelen nemen de laatste jaren fors toe. Duitsland en het Groothertogdom Luxemburg hanteren over het algemeen lagere accijnzen en belastingen voor dranken, wat de...

Lees verder

Opvolging van de voedingssector tijdens de coronacrisis - maart 2021

verslag - 12/04/2021

De resultaten van de ERMG-enquête van 16 maart 2021 wijzen uit dat de coronapandemie nog steeds grote delen van ons economisch en sociaal weefsel lamlegt. De bevraagde ondernemingen...

Lees verder

De economische conjunctuur in de voedingssector 2020

verslag - 29/06/2020

De omzet in de voedings- en drankensector (C10-C11) ging in 2019 sterk de hoogte in (+6,2 %), na een lichte daling in 2018 (-0,8 %). Hij hervatte dus zijn opwaartse trend en bereikte bijna 55...

Lees verder

De werkgelegenheid in de voedingsindustrie

verslag - 22/06/2020

In 2018 telde de Belgische voeding- en drankenindustrie 93.300 werknemers en was ze qua werkgelegenheid met 18,9% de belangrijkste industriële sector in België. De sector had een hoog...

Lees verder

Opvolging van de voedingssector tijdens de coronacrisis

verslag - 29/05/2020

De NBB en het VBO coördineren samen met de diverse federaties van ondernemingen en zelfstandigen (in het bijzonder BECI, UNIZO, UWE en VOKA) een wekelijkse enquête. De bedoeling is om na...

Lees verder

De werkgelegenheid in de voedingsindustrie

verslag - 02/07/2019

In 2017 telde de Belgische voedings- en drankenindustrie 90.800 werknemers en was ze qua werkgelegenheid met 18,8% de belangrijkste industriële sector in België. Het aantal werknemers...

Lees verder

Een sterke voedingsindustrie als motor van onze economie

Memorandum - 06/06/2019

De omzet van de voedingsindustrie staat onder druk. Voor de sociale partners van de voedingssector is er een rechtstreeks verband tussen de dalende omzetcijfers en de toename van grensaankopen....

Lees verder
Zoeken
Newsletter

Ontvang onze nieuwsbrief
Uw gegevens zijn strikt vertrouwelijk

tag cloud
x
Om u beter van dienst te zijn, gebruiken we cookies Meer informatie. Cookies aanvaarden